Rutina unui elev de nota 10

Rutina unui elev de nota 10
  • Cum sa iti imparti programul pentru a invata eficient?

 

             Sunteti in preajma examenului de bacalaureat sau evaluarea nationala? Va doriti o nota cat mai mare si o eficienta sporita in invatarea si memorarea formulelor, eseurilor sau lectiilor mai putin interesante?

           Asadar va recomandam urmatoarele metode si obiceiuri care va vor ajuta sa va imbunatatiti memoria, energia pentru studiu si revitalizarea corpului in perioadele critice din procesul de invatare pentru examenul de bacalaureat sau evaluarea nationala.

         Programul ideal nu exista, deoarece intotdeauna apar situatii neprevazute, dar trebuie sa incercati cu toata puterea de a avea in fiecare zi cateva ore alocate pentru invatat si un somn odihnitor .

  • Sfaturi pentru o rutina/program saptamanal

Cele mai importante elemente din rutina unui elev:

  • SOMNUL - trebuie  sa aveti minim 8 ore de somn, dar nici mai mult de 9-10 ore, deoarece adesea corpul nostru cu toate ca doarme mai mult va fi mai obosit sau letargic si  nu va mai puteti focusa pe un program stabil pentru examenul de bacalaureat sau evaluarea nationala, incercati sa dormiti la ore rezonabile fara o sursa de lumina, cele mai indicate ore sunt 22:30-23:00, iar ora de trezire sa fie, 07:00 dimineata pentru a avea si o rutina normala de scoala.

 

  • PLANIFICAREA PROGRAMULUI-La inceput de saptamana planificati-va obiectivele si orarul in asa fel incat sa fructificati orice moment al zilei. Ideal este sa va impartiti materia de bacalaureat sau evaluarea nationala pe capitole si sa alocati in fiecare zi minim cate o ora de invatat pentru fiecare materie si sa aveti o pauza de 15 minute intre acestea. De asemenea este foarte important sa invatam structurat, pentru a ne aminti materia cat mai usor, la fel cum este prezentata si in materialele noastre. La final de zi vizualizati-va si bifati toate obiectivele indeplinite, deoarece va vor aduce un imbold mai mare de a persevera.

 

 

  • ALIMENTATIA-reprezinta un element important in procesul de invatare deoarece ajuta la imbunatatirea proceselor cognitive. Este indicat sa va construiti o alimentatie bazata in fructe si legume proaspete. De asemenea dimineata nu faceti exces de zahar sau pastile minune de invatare, deoarece acestea induc doar un efect placebo, urmand efecte adverse mult mai daunatoare. In schimb alimentatia va va imbunatatii viata pe termen lung, alaturi de un somn odihnitor.

 

  • SPORTUL -joaca un rol important in viata oricarei persoane sau mai ales in viata unui elev, deoarece examenul de bacalaureat sau evaluarea nationala reprezinta o perioada foarte stresanta si sportul aduce nenumarate beneficii, printre care imbunatateste memoria cat si abilitatea de concentrare, de asemenea amelioreaza starile de anxietate si poate fi aliat in lupta cu depresia

 

  • Persevereaza- cel mai important sfat !

         Cu toate ca majoritatea oamenilor trec prin aceasta etapa și anume sustinerea examenului de bacalaureat, suntem diferiti, fiecare persoana asimileaza materia in felul sau si acumuleaza o anumita cantitate de stres. Este important sa perseveram sa ne tinem de programul stabilit si in asa fel vom ajunge la rezultatul mult dorit.

          Va uram multa bafta in realizarea obiectivelor voastre la examenul de bacalaureat sau evaluarea nationala, materia structurata pentru examen o puteti gasi si in cartile noastre! Fa parte din miile de elevi care reusesc in fiecare an sa obtina o nota maxima la examen prin intermediul invatarii din cartile noastre structurate.

!! Urmariti blogul nostru deoarece vom fi alaturi de voi in aceasta perioada prin mici sfaturi!

Continuă să citești

Cum sa-ti imparți materia pentru examenul de bacalaureat sau evaluare nationala
Cum sa inveti pentru examenul de bacalaureat sau evaluarea nationala? 

Lasă un comentariu

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.